Autor: Meditsiiniuudised • 23. aprill 2024

IVKHs hakati tegema uut radioloogilist uuringut

Ida-Viru keskhaigla (IVKH) hakkas tegema kompuutertomograafilisi uuringuid aordist ja aordiklapist. Tegemist on haigla jaoks uue uuringuga, mis tehakse siis, kui patsiendile on näidustatud kateetrikaudne aordiklapi paigaldamise operatsioon TAVI.
IVKH radioloogiateenistuse töötajad.
Foto: Ida-Viru Keskhaigla SA

Protseduuri vajaduse otsustab arstide konsiilium. TAVI (ing. k. transcatheter aortic valve implantation) operatsioon on mõeldud aordiklapi stenoosiga patsientidele, kellest enamiku moodustavad üle 75 aasta vanused inimesed. Sellise operatsiooni suur eelis on kateetrikaudne meetod, mis ei näe ette kirurgilist operatsiooni avatud südamel. Tänu sellele on operatsiooni risk oluliselt madalam ja patsient taastub pärast operatsiooni kiiremini – umbes ühe-kahe päeva pärast suudab ta iseseisvalt liikuda ja viibib haiglaravil keskmiselt nädala.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099