Autor: Margot Vent • 23. mai 2024

Uus aju kasutajaliides suudab mõtted sõnadeks tõlkida

Ameerika Ühendriikide Caltechi (California tehnoloogiainstituut) inseneride väljatöötatud aju kasutajaliides salvestab üksikute neuronite saadetud signaalid reaalajas. See võimaldaks halvatud inimestel mõeldut sõnades väljendada ja tõhusamalt suhelda.
Aju kasutajaliides tõlgendab sisekõnet nii, et kasutaja ei pea isegi žestikuleerima.

Kui varasemad aju kasutajaliidesed on kasutanud osaliselt räägitud või žestikuleeritud kõnet, siis kõnealune liides tõlgendab sõnu, mida inimene mõtleb, aga valjusti välja öelda ei saa, kirjutas mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099