Autor: Kristiina Käit • 30. mai 2024

Astma ja KOKi varajane diagnoosimine ja ravi parandavad elukvaliteeti

Uuringud näitavad, et kuni 70% astma ja kroonilise obstruktiivse kopsuhaiguse (KOK) juhtudest on diagnoosimata. Varajane diagnoosimine ja ravi võivad märkimisväärselt parandada tervist ja elukvaliteeti.
Foto: Shutterstock

Ajakirjas New England Journal of Medicine’is avaldatud uuring näitas, et diagnoosimata KOKi või astmaga inimestel on halvem elukvaliteet, töövõime ja rohkem töövõimetuslehti, kirjutab medicalnewstoday.com. Uuringu läbiviijad küsitlesid üle 26 000 inimese, leides 595 diagnoosi, millest 508 osales kliinilises uuringus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099