Autor: Margot Vent • 30. mai 2024

Uuringust ilmnes kaalulangetusravimite võtjate suurim viga

Värskest uuringust ilmnes, et enamik GLP-1 ravimite kasutajatest ei võta neid ettenähtud vähemalt 12 nädala jooksul ning üle 30% patsientidest loobub ravist juba pärast nelja nädalat. Kliiniline edu jääb seetõttu saavutamata.
Uuringute kohaselt võtavad ravimi tarbimise ettenähtust varem lõpetanud tavaliselt tagasi kaks kolmandikku kaotatud kaalust.
Foto: Shutterstock

Columbia ülikooli kirurgiaosakonna andmetel kaotavad mainitud ravimeid kasutavad inimesed kaalust keskmiselt 15–20%, umbes kolmandik neist aga vaid umbes 10%. Tavaliselt lõpetatakse ravimite võtmine, kuna tulemusi nähakse ruttu, ei taluta kõrvaltoimeid, näiteks iiveldust, kõhulahtisust, -valu ja -kinnisust ning oksendamist ega suudeta kanda ravimi tarbimisega seonduvaid kulusid, kirjutas New York Post.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099