Autor: Meditsiiniuudised • 7. juuni 2024

Tervisekassa uute sõeluuringute väljatöötamisest ja kasutuselevõtust

Tervisekassa teatel tegeletakse Eestis järjepidevalt uute sõeluuringute väljatöötamise ja kasutuselevõtuga. Tänavu lisandus uus sõeluuring vastsündinutele, katsetamisel on kopsuvähi ja eesnäärmevähi sõeluuringud ning ettevalmistamisel geeniandmeid arvestav rinnavähi sõeluuring.
Kõikidele Eestis sündinud ravikindlustatud vastsündinutele pakutakse tasuta sõeluuringut 21 kaasasündinud haiguse suhtes. Tänavu lisandus loetellu ka spinaalse lihasatroofia ehk lihaste kärbumistõve sõeluuring.
Foto: Shutterstock

Tõenäosus, et lapsel on mõni pärilik või kaasasündinud haigus, on 3–4%, ent haiguse varajasel avastamisel saab raviga alustada õigel ajal ja tervisekahjustused kas ära hoida või neid oluliselt leevendada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099