Autor: Meditsiiniuudised • 7. juuni 2024

WHO teatel suri esimene laboratoorselt kinnitatud linnugrippi haigestunud inimene

Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) teatel suri Mehhikos aprillis 59aastane linnugrippi haigestunud inimene, kellel olid küll varasemad terviseprobleemid, ent kelle viirusega kokkupuute allikas polnud teada.
Ameerika Ühendriigid on teatanud kolmest ja Austraalia ühest inimese H5N1 nakatumise juhtumist.
Foto: Shutterstock

WHO andmeil oli tegu esimese inimese laboratoorselt kinnitatud A(H5N2) gripiviirusega nakatumise juhtumiga maailmas. Eelnevalt kroonilise neeruhaiguse ja II tüüpi diabeedi all kannatanud hospitaliseeritud haige suri pärast seda, kui tal tekkisid palavik, õhupuudus, kõhulahtisus, iiveldus ja üldine ebamugavustunne, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099