Autor: Meditsiiniuudised • 20. juuni 2024

Eesti saab esimesed kutsetunnistusega podoloogid

Neljapäevastel Tartu tervishoiu kõrgkooli lõpuaktustel saab diplomi 231 spetsialisti, teiste hulgas Eesti esimesed kutsehariduse ja -tunnistusega podoloogid.
Neljapäevastel Tartu tervishoiu kõrgkooli lõpuaktustel saab diplomi 231 spetsialisti.
Foto: Tartu tervishoiu kõrgkool

“Üks podoloogi töö eesmärke on arendada jalahooldust kogu elanikkonna tervise huvides: podoloog on spetsialist, kelle töö keskendub jalalaba tervise säilitamisele ja taastamisele. Eriti oluline on podoloogi töö krooniliste haigustega patsientide jaoks, kuna nad suudavad teadlikult hooldada näiteks diabeeti, reumat või veresoonkonnahaigusi põdevate patsientide jalgu ning ennetada tõsiseid jalaprobleeme, mis võivad viia näiteks amputatsioonideni,” selgitas kooli podoloogi õppekava juhtivõpetaja Maria Suits.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099