• 23.07.24, 09:00

Henri Kaljumäe: loobuge pidevast punase liha tarbimisest

ITK juhtiv kardioloog Henri Kaljumäe meenutab, et juba 2015 paigutas WHO kõik lihatooted 1. rühma kantserogeenide sekka ja soovitab eriti mööda vaadata punasest lihast.
Kardioloog Henri Kaljumäe
  • Kardioloog Henri Kaljumäe
  • Foto: ITK
„Juba 2015. aastal paigutas WHO kõik lihatooted 1. rühma kantserogeenide hulka, kuhu kuuluvad ka asbest ja sigaretisuits,“ sõnas Henri Kaljumäe ning soovitas loobuda pidevast punase liha tarbimisest ning võtta menüüsse rohkem kala- ja linnuliha, seisab ITK edastatud pressiteates.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 06.08.25, 11:23
Proviisor selgitab: kui higistame sõltumata ilmast?
Palavalt kuum suvine päev, higimull otsa ees ja särk läbimärg – see ei ole ainult normaalne, vaid lausa hädavajalik. Siiski ei seosta kõik higistamist ainult palava suvepäevaga. Higistamine võib tähendada rahvarohkeid üritusi, tähtsaid esinemisi või olulisi koosolekuid, aga ka vahelduvate kuuma- ja külmahoogudega üleminekuiga.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele