4. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IRL saadikud pealinna volikogus soovivad gripivastase vaktsineerimise kulude hüvitamist Tallinna elanikele

05.02.2007

<br />Tervisekaitseinspektsiooni teatel on viimastel kuudel haigestunudgrippi 47 tallinlast. Inspektsioon märgib- et haigestumus on alatesjaanuari algusest oluliselt kasvanud ja pole välistatud- etgripiviirus võib murda lausa iga kümnenda inimese. Küll agakinnitavad meedikud- et ringlevate gripiviiruste vastu annabimmuunsuse vaktsineerimine.

Samas on end gripi vastu vaktsineerivate tallinlaste hulkpüsinud aastate lõikes 12 000 inimese piires- mis on suhteliselttagasihoidlik arv. Üks põhjuseid- miks kaitsesüstimisi tehaksevähe- on asjaolu- et gripivastasel vaktsineerimisel pole seni riigiega kohaliku omavalitsuse rahalist tuge- mistõttu jäävadvaktsineerimise kulud täielikult inimese enda kanda. Põhja-EestiRegionaalhaiglas maksab kuni aastast toimet omav süst 115 krooni-Ida-Tallinna Keskhaiglas 130 krooni ning Lääne-Tallinna Keskhaiglas165 krooni.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708