18. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avalik pöördumine

19.02.2007

<br />13.02.2007.a. toetasid Riigikogu Sotsiaalkomisjoni liikmedühehäälselt tervishoiuteenuste korraldamise seaduse ja EestiHaigekassa seaduse muutmise seaduse eelnõud. Need eelnõudvõimaldaks parlamendis heakskiitmise korral- lisaks eelmisel aastalvastu võetud seaduste muudatustele- parandada sisuliselt tervishoiuolukorda Eestis ning kaasata alarahastatud tervishoiusektorisselisaraha riigieelarvest. Seoses eeltooduga avaldame tunnustust ninglugupidamist kõigile komisjoni liikmetele. Tänu tervishoiurahastamise teema jätkuvale kajastamisele ühiskonnas onpoliitilised parteid jõudnud konsensusele ja ühiselt toetavadseaduste muutmise eelnõud. Sellisest ühispingutusest võidavad Eestipatsiendid ja tervishoiu sektor.

Lisaks eeltoodule peame vajalikuks märkida- et potentsiaalsetepatsientidena on Eestis tervishoiuga vahetult või kaudsemalt seotudkõik Eestis elavad kodanikud ning mittekodanikud. Seetõttu avaldametoetust nimetatud eelnõuga seatud eesmärkidele ning kutsume kaEesti avalikkust ükskõik missuguses vormis toetama eelpoolnimetatudEesti tervishoiu jätkusuutlikkuse seisukohalt ülioluliseseaduseparanduse vastuvõtmist parlamendis. Nimetatudparandusettepaneku vastu võtmata jätmise korral võivad ollatraagilised tagajärjed mitte ainult patsientidele- vaid Eestitervishoiule tervikuna.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099