23. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ja Leedu ministrid allkirjastasid pensionileppe

Sotsiaalministeerium Pressiteade- 24. august 2007

<br />Täna allkirjastasid sotsiaalminister Maret Maripuu ja Leedusotsiaalkindlustus- ja tööminister Vilija Blinkeviciutesotsiaalkindlustusalase leppe- mis reguleerib pensionite maksmistNSVL-aegse perioodi eest. Kokku puudutab lepe ligi 200 inimestEestist ja Leedust.

Eesti sõlmis sotsiaalkindlustusalase lepingu Leeduga juba 1996.aastal- kuid peale Euroopa Liiduga liitumist peame arvesse võtma kaEuroopa Liidu reegleid. Vanad lepingud lõpetatakse ning sõlmitakseuus- sest meil on ajavahemikke- mida Euroopa Liidu määrused eireguleeri. Näiteks ei võeta arvesse NSV Liidu aegseidkindlustusperioode.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099