30. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sotsiaalminister Maret Maripuu pöördumine rahvusvahelisel eakate päeval

Rahvusvaheline eakate päev kutsub meid meelde tuletama- kui oluline on eakate panus meie ühiskonna elus. Tänases Eestis ei tähenda pensionile jäämine enam koju nelja seina vahele sulgumist- vaid aktiivset osalemist ühiskonnaelus läbi tugevnevate peresidemete- erinevate harrastuste- ringide ja klubide- aga soovi korral ka jõukohast tööd. Paljud eakad on võtnud südameasjaks oma elu jooksul kogutud teadmiste edasiandmist noorele põlvkonnale. Teie- meie ühiskonna targimad ja kogenuimad liikmed- ehitate silda eri põlvkondade vahel- et kultuur ja traditsioonid jääksid kestma üle aegade. Teie kehastate meie nooremate põlvkondade vastutust ja südametunnistust oma riigi- rahva ja järeltulevate põlvede ees.

<span style="font-size: 11pt">Usun- et sel aastal lisab eakatepäeva tähistamisele positiivseid toone ka eesseisev pensionitõus.Pension ei ole annetus- vaid auga välja teenitud tasu. Ja see tasupeab võimaldama tänases Eestis igapäevaselt toime tulla- etpensionipõlve aktiivselt ja täisväärtuslikult veeta.</span>

<span style="font-size: 11pt">Ameerika Ühendriikide 20.president James A. Garfield- kes elas 19. sajandi keskpaiku- ütleskord: „Kui meie laubale kirjutatakse kortsud- siis ärgu tekkiguneid südamele. Hing ei tohi iial vanaks jääda”. Soovin kõigile meieväärikaima põlvkonna esindajatele kaunist rahvusvahelist eakatepäeva ning rohkeid päikeselisi päevi nii õue kuisüdamesse!</span>

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708