2. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Astmanädalal kopsuarsti konsultatsioon 15. ja 17. oktoobril Magdaleena Polikliinikus

Ida-Tallinna Keskhaigla 03.10.2007

<br />Astma mojutab enam kui 5% maailma elanikest ning hoolimata järjestparanevatest sotsioökonoomilistest tingimustest- suureneb haiguseesinemissagedus arenenud maades jätkuvalt- sealhulgas kaEestis.

Astma on hingamisteede krooniline poletikuline haigus. Ravimataastmat iseloomustavad järgmised sümptomid: köha- ja ohupuudushood-hingamisraskus- vilinad-kiuned hingamise ajal- rindkerepingsustunne. Astma sümptomid ongi tingitud poletikust- mis muudabhingamisteed kitsamaks ja ülitundlikuks mitmesuguste ärritajatesuhtes- näiteks viirusinfektsioonid- kuiv voi külm ohk- füüsilinekoormus- tubakasuits.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099