18. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pöördumine ÜRO lapse õiguste konventsiooni vastuvõtmise aastapäevaks

19.11.2007

<br /><strong>Pöördumine ÜRO lapse õiguste konventsiooni vastuvõtmiseaastapäevaks 20. novembril.</strong>

ÜRO lapse õiguste konventsiooni artikkel 3 lg.1 sätestab- etigasugustes lapsi puudutavates ettevõtmistes riiklike või erasotsiaalhoolekandeasutuste- kohtute- täidesaatvate võiseadusandlike organite poolt peavad olema esikohale seatud lapsehuvid. Lapse huvide esikohale seadmine nõuab rahvusvahelist-siseriiklikku ja kogukonna tasemel koostööd. Rahvusvahelised-siseriiklikud ja kohaliku tasandi õigusaktid ning tegevused peavadlähtuma lapsi puudutavates otsustes lapse huvidest. Lapse huvisidei saa määratleda kitsalt mingite kriteeriumitega- sest olukorradmuutuvad ja areng ühiskonnas määrab ära- kuidas igas arenguetapislapse huvidega arvestada nii- et see oleks parim lahenduslapsele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099