4. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vändra haigla lõpetas elekterravi

SA Pärnu-Jaagupi Hooldusravi alla kuuluv Vändra haigla lõpetas litsentsi puudumise tõttu füsioteraapiateenuste pakkumise- perearstide arvates on see teenus piirkonna elanikele aga hädavajalik. Vändras elekterravikabineti sulgemise järel ei ole Pärnu maakonnas väljaspool Pärnut enam võimalik taastusravi teenust füsioteraapiaaparaadi abil kusagil saada- kirjutas Pärnu Postimees. Sihtasutuse juhatuse liige Margot Peterson selgitas- et tervishoiuamet käis kontrollimas Vändra haigla tööd ja tegi ettekirjutuse- et kuna haiglal puudub ambulatoorse taastusravi osutamise litsents- ei tohi neid teenuseid väljaspoole haiglat osutada ning aparaatse füsioteraapia- ehk rahvale suupärasemalt elekterravikabinet tuleb kohe sulgeda. Olemasolev litsents võimaldab haiglal pakkuda ainult statsionaarset hooldusravi- mitte taastusravi. Füsioteraapia kuulub taastusraviteenuste alla. Tervishoiu korralduse seaduse vastav muudatus jõustus juba 2004. aastal.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708