12. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiirtest herpeseviiruste avastamiseks

Soome biotehnoloogia firma Mobidiag tutvustas esimest kiirtesti eritüübiliste herpeseviiruste tuvastamiseks- kirjutas Mediuutiset. Testimine kestab vähem kui kolm tundi ja selle abil saab uurida korraga kaheksat eri viirust. Herpese viiruste tuvastamine on praeguste meetodite juures aeglane ja ravi alustatakse viirusekahtluse korral enamasti ettevaatusabinõuna. Herpese viirused põhjustavad lisaks huuleherpesele ja tuulerõugetele ka raskeid kesknärvisüsteemi haiguseid. Ravimata jätmise korral on suremus näiteks peaajupõletikku üle 50 protsendi. Mobidiagi test on esialgu suunatud ravimiuuringutesse. Selle aasta jooksul tahetakse sellele saada ka euroopa heakskiit diagnoosimiseks. Test on väljatöötatud Helsingi ja Uudenmaa haiglate- Licentia ja Helsingi Ülikooli koostöös.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708