13. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigla andis seoses väidetava tualetis sünnitusega arstile libanoomituse

Kuigi patsiendile teatas Rakvere haigla juhtkond- et ämmaemand ja arst said  noomitused seoses raseduse katkestanud naise kaebusega- ei ole arst Marika Jõgi enda väitel ravi määramisel eksinud ega noomitust saanud- kirjutas Postimees.ee.  Jõgi ütles- et haigla administratsiooni sõnade kohaselt tehti noomitus sooviga patsient maha rahustada. Haigla juhtkond on varasemalt väitnud- et Jõgi ei määranud õigeaegselt vastavat ravi- mis oleks takistanud rinnapiima teket. Samas ei olnud Jõgi hinnangul rinnapiima teket takistav ravi enne vajalik. «Sellises rasedusejärgus enamikul juhtudel ei teki rinda piima. Igal ravimil on ka kõrvaltoimed ja ravimit määratakse vajadusel või profülaktiliselt- kui võib eeldada raskeid tüsistusi-» põhjendas ta. Lisaks rõhutas ta- et kõnealusel juhul ei olnud tegemist sünnituse- vaid raseduse katkestamisega suuremas järgus kui 12 nädalat ja vähem kui 20 nädalat.  
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708