13. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sperma eest saab kontserdipileteid

Iirimaa spermapanga rikastaja saab ise valida- millisele Euroopa festivalile ta pääset soovib- vahendab melu.ee portaali Nme.com. Riigi spermavarud on nähtavasti otsakorral- sest nõudlus on suur- kuid annetamine on viimase nelja aasta jooksul 40% võrra kahanenud. Kontserdipiletite eest sperma annetamisel on üks võluv uuendus veel: muusikasõbrast doonor pääseb piinlikust protseduurist kliinikus. Annetaja saab veebis viljakuskliinikult tellida spetsiaalse "annetuskomplekti". Kui see saabub- siis annetab doonor sperma kenasti kodus ja saadab selle siis kliiniku kasutatava kullerfirmaga teele. Sperm for Ticekts veebilehelt selgub siiski- et esialgu veel sperma eest Roskildesse ei saa. Tegu olevat lihtsalt turu-uuringuga: kas sedalaadi pakkumisel oleks huvilisi. Veebilehe kinnitusel on huvilisi rohkemgi kui arvatud ning „annetuskomplektide” soove on tulnud väga palju. Spermapank uurib pilootprojekti tulemusi ja kui need on rahuldavad- siis läheb käiku tegelik pilet-sperma-vastu süsteem.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708