16. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meestele rasestumisvastaseid tablette ei tule

Farmaatsiafirmad on meeste hormonaalsete rasestumisvastaste vahendite väljatöötamise ja jäänud ootama uusi teaduslikku läbimurret, vahendas Mediuutiset. Uuringuid jätkavad WHO ja mõned teised sõltumatud organisatsioonid. Näiteks Schering-Ploughi ja Bayer Schering Pharma viimane koostööprojekt lõppes, kuna uuringute tulemused ei olnud piisavalt paljulubavad. Schering-Ploughi teadusjuht Kaisa Elomaa kardab, et praegune meeste hormonaalse rasestumisvastaste vahendite tee on lõpuni käidud ja ideaalset hormoonikombinatsiooni ei leitud. „Peaksime pöörduma tagasi algallikate juurde ja muutma mõttemalli,“ ütles Elomaa. Ka Bayer Schering Pharma loobus uuringute jätkamisest, kui sai selgeks, et toimivat toodet ei ole võimalik turule tuua vähemasti lähima kümne aasta jooksul. Kuigi meeste hormonaalse rasestumisvastase meetodi kohta kasutatakse nimetust tabletid, ei oleks uus toode tulnud turule vähemasti alguses siiski tablettide kujul. Esialgu oleks preparaati manustatud parenteraalselt ehk siis nahaaluse ravimkapsliga või süstide näol.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708