1. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõrva linn liitus emakakaela vähi vastu vaktsineerimise projektiga

Alates 2008a. aprillist võimaldab Tõrva linn 12.aastastele tütarlastele vaktsineerimise HPV viiruse poolt põhjustatud emakakaelavähi vastu- teatas Tõrva linnavalitsus. Vaktsiin kompenseeritakse linna elanikeregistris olevatele tütarlastele- kelle vanemad selleks soovi avaldavad.  Emakaelavähivastase vaktsiini kompenseerimine võeti arutlusele Tõrva linna arstide ettepanekul ning selle kiitis heaks linna sotsiaalkomisjon ja  volikogu. Enne olulise otsuse langetamist kohtuti Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliiniku vanemarst-õppejõud  Dr. Terje Rauaga- kes andis ülevaate emakaelavähiga seonduvatest probleemidest ja võimalikest lahendustest. Vaktsiinikuur koosneb kolmest doosist 6 kuu jooksul ja läheb linnavalitsusele maksma 4830 EEKi ühe tütarlapse kohta. Kokku elab Tõrva linnas kolmteist 12.aastast tütarlast- kes on kantud linna elanike registrisse.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099