10. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa muusikaterapeudid annavad Tallinnas koolituse ja kontserdi

Täna ja homme viivad Saksa muusikaterapeudid Ulla Seidel ja Joga Dass Päevakeskuse Käo Laste- ja Täiskasvanute keskuses läbi muusikateraapia-alase koolituse erivajadustega inimeste rehabilitatsiooniks- reedel toimub Püha Vaimu kirikus kontsert eksklusiivsetel Chakraphoni muusikariistadel- teatas Raepress "Muusikateraapial on erivajadustega inimeste elus väga suur roll ja muusika võib olla üheks vahendiks kontakti loomisel inimestega- kel puudub side ümbritsevaga-" rääkis Päevakeskus Käo direktor Merike Melsas. "Lisaks muusikast saadavale emotsionaalsele naudingule võib muusika abil arendada erivajadustega inimeste sotsiaalset käitumist- parandada motoorseid ja  kognitiivseid oskusi- suhtlemisoskust ning emotsionaalset käitumist-" tutvustas Melsas.  Saksa muusikaterapeudid Ulla Seidel ja Joga Dass  viivad läbi praktilisi  harjutusi kaasatoodud haruldaste muusikariistadega  ning annavad reedel- 11. aprillil kell 19.30 Tallinna Püha Vaimu kirikus kontserdi-  kasutades  gonge- kristall- ja metallkausse  ning Chakrophon-muusikainstrumente.  Chakraphoni kõlad põhinevad helil C1 = 256 Hz / A1 = 432 Hz.  Selle instrumendi heli haarab inimest tervikuna- äratades looduse loomulikud tajud.   Inimese energiakehal on nendele võngetele vastuvõtupunktid. Tekkiv seisund  maandab pingeid ja loob  sügava rahutunde.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099