14. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulekul on aseptilise meningiidi konverents

16. aprillil toimub Ida-Tallinna Keskhaiglas haiglatevaheline kliiniline konverents, mille peateemaks on aseptilised meningiidid.Konverentsile on juba registreerunud 120 arsti ja meditsiinitöötajat erinevatest meditsiiniasutustest.Aseptiline meningiit on aju ümbristevate  kelmete põletik, millega kaasneb mononukleaarne pleotsütoos. Aseptilise meningiidi sündroomi põhjustavad juhtivad viirused kuid ka mittepüogeensete bakterite roll on oluline ning harvem mittenakkuslikud agensid.Kevade saabudes on oluline mõelda puukidega edasikanduvatele närvisüsteemi infektsioonidele. Seetõttu käsitletakse ka konverentsil puukentsefaliiti ja neuroborrelioosi. Lisaks esitatakse harvaesinevat erlihhioosi ja neurosüüfilise haigusjuhtu. Ettekandeid teevad Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkuskeskuse arstid Krsiti Ott, Dagmar Mägi, Anu Mill, Leelo Moosar, Irina Kivi ja Ida-Tallinna Keskhaigla neuroloog Margit Lill. Haiglatevahelised kliinilised konverentsid toimuvad Ida-Tallinna Keskhaiglas tänavu juba kolmandat aastat, ühtlasi on see  võimalus erinevate haiglate töötajate vahel kokku saada.Info ja kontakt:Anu Pärn697 3094infokorralduse vanemspetsialistTurundusosakond 
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708