22. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Austraalias suleti mürgiämblike pärast haigla

Austraalias asuv Baralaba haigla teatas täna- et suleb ajutiselt uksed- sest asutuses pesitsevate punaselg-ämblike tõttu ei saa nad enam tööd jätkata.  Tõenäoliselt on nimetatud ämblikuliigi (Latrodectus hasselti) tung uude elupaika seotud viimasel ajal piirkonnas valitsenud niiskete ilmastikutingimustega- mis on nad muutnud erakordselt ärksaks- vahendas Postimees uudisteagentuuri AFP.Latrodectus hasselti kasvab umbes 2-4 sentimeetri pikkuseks. Musta lesega lähedases suguluses oleva eluka hammustus on väga valus ja võib kaasa tuua lihaskrambid ning lõppeda ka surmavalt. Viimane surmajuhtum registreeriti siiski rohkem kui 50 aastat tagasi. Queenslandis Banana piirkonnas asuva kümne voodiga haigla patsiendid paigutatakse Baralaba haiglahoone desinfitseerimise ajaks ajutiselt asendusruumidesse.  
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099