24. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis sureb soolevähi tõttu enam kui 400 inimest aastas

Inimeste eluea kasvuga suureneb ka haigestumine jäme- ja pärasoole pahaloomulistesse kasvajatesse kogu arenenud maailmas- sealhulgas Eestis. Aastas sureb soolevähi tõttu enam kui 400 eestimaalast. Põhja-Eesti Regionaalhaigla onkoloogiakeskuse kiiritusravi ülemarst Indrek Oro rääkis Postimees.ee`le- et maailmas on soolevähk kopsu- ja rinnavähi järel esinemissageduselt kolmandal kohal. Jäme- ja pärasoole pahaloomuline kasvaja avastatakse Eestis ligi 700 inimesel aastas. Enamasti jõuavad patsiendid arsti juurde liiga hilja- kui tegemist on juba kaugelearenenud kasvajaga. Lisaks kaasneb hilises staadiumis avastatud vähiga rohkem tüsistusi. Oro sõnul aitaks sellist olukorda parandada ja kalli ravi pealt säästa haiguse varajasse avastamisesse investeerimine. «Mitmetes maades on juurutatud tõhusad sõeluuringuprogrammid haiguse riskirühmadele- mis on märgatavalt parandanud haiguse varajast avastamist ja aidanud langetada suremust-» selgitas Oro.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099