5. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dieedipidamine rasvarakkude hulka ei vähenda

Rasvarakkude arv määratakse juba teismeeas ja dieedipidamine nende hulka ei vähenda- väidavad Rootsi teadlased. Karolinska instituudi töötajad uurisid rasvarakkude arvu mitmesajal lapsel- teismelisel ja täiskasvanul. Tulemustest selgus- et rasvarakkude arv tõusis lapsepõlve vältel ja jäi püsima täiskasvanuikka jõudes- vahendas Postimees BBC uudist. Lisaks uurisid teadlased rasvarakkude hulka kaalust alla võtnud inimestel. Mõned uuringus osalenud läbisid ka maovähendusoperatsiooni. Pärast soovitud kaalu kaotamist oli rasvarakkude hulk samal tasemel kui enne operatsiooni. «See selgitab- miks kaalus alla võtmine ja selle hoidmine nii raske on - rasvarakkud ei kao kuskile ja nad nõuavad üha enam-» ütles teadlasterühma juht Kirsty Spalding.  
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708