Autor: Ketlin Beljaev • 15. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hollandi ja Eesti autismispetsialistid kohtuvad Tartus

Samal ajal kui Eestis viibib visiidil Hollandi kuninganna Beatrix, jõuavad Tartusse tunnustatud autismialal tegutsevad Hollandi spetsialistid prof. Jaap van der Meere, prof. Gerard Nijhof, Cees Hage, Rini Blankers. Eesti Autismiühing on korraldanud igal aastal seminare ja teabepäevi autismiala spetsialistidele ja lapsevanematele. Sel aastal toimub rahvusvaheline sümpoosion koostöös Hollandi spetsialistidega.

Eesti-Hollandi ühissümpoosion “Ole meiega arusaadav!” toimub reedel, 16.mail Tartus Haridus- ja Teadusministeeriumi saalis. Korraldajateks on Eesti Autismiühing koostöös MTÜ Hüva Nõu Teabe ja Praktilise Harjutamise Keskuse, Blankers Hage, Amsta, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Sotsiaalministeeriumi ja Eesti-Hollandi Heategevusfondiga. Sümpoosion on suunatud erinevatele spetsialistidele ja lapsevanematele.

Autismiga laste õpetamine ja kasvatamine eeldavad erinevaid oskusi ja teadmisi, tänases Eestis on vajadused veel suuremad kui võimalused. «Sedavõrd komplitseeritud puudega inimeste juhendamine, õpetamine ja perekonnas kasvatamine on äärmiselt suur väljakutse kõigile osapooltele. Nende toetamiseks vajalikku infot ja kogemust püüamegi tuua vajajatele lähemale,“ sõnab Marianne Kuzemtšenko, Eesti Autismiühingu juhatuse esinaine.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099