Autor: Triin Tabur • 21. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued andmed näitavad laste HIV ravi efektiivsust tipranaviiriga (Aptivus®ega)

Boehringer Ingelheim esitas 4. augustil aset leidnud Rahvusvahelisel AIDSi Konverentsil uued 100-nädalase uuringu andmed, mis tõestavad Aptivus®e (tipranaviiri) pikaajalist efektiivsust ja ohutust varasemat ravi saanud lastel. Kaheaastase uuringu tulemused näitavad, et Aptivus® võimaldas lastel saavutada püsivad viroloogilised ja immunoloogilised vastused ning osutus hästi talutavaks retroviirusevastaseks raviks.

Tulemused põhinevad 48-nädalase uuringu andmetel, mis avaldati 2006. aastal Rahvusvahelisel AIDSi Konverentsil Torontos ning esitati Toidu- ja Ravimiametile (FDA-le) hiljuti Aptivus®e pediaatrilise suukaudse lahuse ja pediaatrilisel näidustusel kasutamise kinnitamiseks Ameerika Ühendriikides. Neid andmeid vaatab käesolevalt läbi ka Euroopa Ravimiamet (EMEA) pediaatrilise ja suukaudse lahuse müügiloa saamiseks Euroopas.

Andmed saadi tipranaviiri kasutamisest koos ritonaviiri väikeste annustega (Aptivus/r) 78-l varasemat ravi saanud lapsel. Neile, kes olid läbi teinud esialgse 48-nädalase uuringu, anti valikuvõimalus jätkata uuringu pikendusena oma ravi Aptivus®ega. Jätkuv analüüs kinnitab 48-nädalase uuringu tulemusi ning tõestab Aptivus®e kestvaid omadusi. Üle poole uuringus osalenud väiksematest lastest saavutas püsiva viroloogilise vastuse ning suukaudse lahuse hea talutavus jätkus 100 nädala jooksul.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099