Autor: Triin Tabur • 22. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus uuring Mirena kasutamisest

Uuring näitab, et Mirena kasutamine võib ära hoida kuni 50% tugeva menstruaalverejooksu tõttu tehtavatest hüsterektoomiatest

Berliin, 22. veebruar 2010. Randomiseeritud kontrollitud uuringute1 pikaajaline analüüs näitab, et emakasisene hormoonsüsteem Mirena® annab menorraagiliste verejooksude ravis võrreldes hüsterektoomiaga samaväärseid või isegi paremaid tulemusi. Seetõttu väidab professor Margit Dueholm oma Acta Obstetricia et Gynaecologicas ilmunud uuringu kokkuvõttes2, et emaka eemaldamine tugeva menstruaalverejooksu tõttu pole põhjendatud enne, kui on proovitud ravi Mirenaga.

Viis aastat kestnud uuring tõestab, et lõpptulemusena on ravi Mirenaga samaväärne või efektiivsem

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708