Autor: Kärt Blumberg • 1. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearstireform tulgu õiglaselt

Linna perearstikeskuste loomise juures on Meditsiiniuudiste meelest mitmeid küsitavusi, mis vajavad lahendamist veel enne esimese praksise uste avamist. Selgitamist vajavad veel nii uue süsteemi loomise eesmärk kui ka tee, kuidas tulemusteni jõutakse.

Tallinna elanike huvides on linna perearstikeskuste loomine vaid juhul, kui ta pakub senisest tõesti paremat kvaliteeti ja kättesaadavust ning ergutab läbi eluterve konkurentsi esmatasandi arstiabi tervikuna. Selle juures ei tohi kahjustada praegust, eraettevõtlusele tuginevat perearstindust. Samuti peab olema konkureeriva süsteemi loomisest saadav kasu suurem kui olemasoleva süsteemi toetamisest saadav kasu.

Ühe põhiasjana tekitabki praegu küsimusi linna plaan loodavat süsteemi rahaliselt toetada olukorras, kus nad mullu võtsid Tallinna perearstidelt ära kuue miljoni kroonise toetuse. Eriti kuna Tallinnas praksise pidamine on kallim kui mujal Eestis, samas haigekassa makstav pearaha aga on ühesugune.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708