Autor: Triin Tabur • 22. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Konverents annab ülevaate koolitoitlustamise olukorrast Eestis
Tervise Arengu Instituut korraldab neljapäeval, 23. augustil Tallinnas Rocca al Mare Koolis esmakordselt koolitoidu konverentsi, et anda ülevaade koolitoitlustamise hetkeolukorrast Eestis. Konverentsil „Hea koolitoit – mitte ainult koka töö“ jõuavad kuulajate ette esmakordselt ka värske koolitoidu uuringu tulemused.
Lisaks koolitoidu uuringu tulemustele annab Tervise Arengu Instituudi ekspert Tagli Pitsi ülevaate ka koolipuuviljakava hindamisest ning probleemidest koolinoorte toitumises. Sellele järgneb Terviseameti ettekanne koolitoidu järelvalvest ning Tallinna Lastehaigla kliinilise psühholoogi Kai Teeääre ettekannet toitumise ja õppimise vahelistest seostest.
Uutest algatustest jõuavad päeva teises pooles avalikkuseni projekt „Restoran läheb kooli“ ning peagi valmiva juhendmaterjali tutvustus, mis pakub koolidele tõenduspõhiseid tervisliku toitumise ja füüsilise aktiivsuse edendamise põhimõtteid ja häid praktikaid.