7. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tänapäevane laborimeditsiin on suur meeskonnatöö

Meditsiinis on erialasid, mis paistavad silma oma erakorralisuse ja keerukusega.

Me kõik teame, et inimese elu ja edasine tervis oleneb kirurgi osavusest, erakorralise meditsiini osakonna ning kiirabi heast toimimisest ja kardioloogilise abi kiirusest ja pädevusest. Laborimeditsiin on pigem taustaeriala, mille eesmärgiks on kaasa aidata kõigi teiste erialadele kaasaegsel tasemel ja tõrgeteta toimimisele. Taustaeriala on väliselt nähtamatu siis, kui ta toimib hästi. Kui taustaeriala tõuseb tähelepanu keskpunkti, on selle põhjuseks enamasti rahuolematus selle tegevuse tulemustega.

Varasematest kümnenditest on säilinud kuvand, et laboritöö sobib suhtlemisraskustega inimesele, kuna töö võimaldab vaikselt omaette laua taga istumist ja katsete tegemist. Kuid tänane laborimeditsiin on keerukas ja suuremahuline meeskonnatöö. Selles meeskonnas peab kõik väga hästi toimima - nii omavaheline infovahetus kui üksteist toetav töökorraldus ning valmisolek tegeleda tekkinud probleemide lahendamisega.Nüüd meenutab laboritöö pigem tootmisüksust, kus iga liin on tihedalt ühendatud teistega ja nende liinide omavaheline koostöö on hästi toimiva laboritöö aluseks. Praktiline laboritöö on kaasaegse erialase ettevalmistusega bioanalüütikute ja mittemeditsiinilist (bioloogia, geenitehnoloogia, keemia) ettevalmistust omavate kõrgharidusega laborispetsialistide kanda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099