Autor: Siret Trull • 31. jaanuar 2014
Ainult tellijatele

ViiV Healthcare HIV uus ravim TivicayTM ( dolutegraviir) on saanud Euroopas heakskiidu

London, Ühendkuningriik, 21. jaanuar 2014. ViiV Healthcare teatas täna, et Euroopa Komisjon kiitis heaks integraasi inhibiitori TivicayTM (dolutegraviir) kasutamise kombinatsioonis mõne teise antiretroviirusravimiga HIV-nakkusega täiskasvanutel ja noorukitel vanuses üle 12 eluaasta.

Tivicay kliinilise arendamise programm oli laiahaardeline: sellesse kaasati nii seni spetsiifilise ravita olnud (ravikogemuseta) HIV-nakkusega isikuid kui neid, keda oli juba ravitud teiste HIV-ravimitega (ravikogemusega isikud), samuti ka sellise viirusega nakatunuid, mille puhul oli tekkinud resistentsus varasemalt kasutusel olnud integraasi inhibiitorite suhtes. Täna heakskiidu pälvinud taotlus sisaldas andmeid neljast määrava tähtsusega III faasi kliinilisest uuringust, milles 2557 täiskasvanud uuritavat raviti Tivicay või võrdlusravimiga (1–4) . Taotlus sisaldas ka viienda uuringu andmeid, milles osalesid üle 12 aasta vanused noorukid (5).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708