Autor: Triin Tabur • 23. oktoober 2014
Ainult tellijatele

Psoriaasihaigete ja üldsuse vahel on tugev barjäär

Laupäeval tähistatakse Eestis Rahvusvahelist Psoriaasipäeva. Huvitava kunstieksperimendi raames loodud taiesed kirjeldavad kunstnike nägemust patsientide tunnetest peale nendega kohtumist. Kohtumisest psoriaasihaigega sündis klaasist barjäär. Laupäeval esitletakse loodud teoseid teemast kõneleval patsiendikonverentsil.

Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti ja –disaini eriala tudeng Maarja Mäemets peegeldas psoriaasi ja psoriaatilist artriiti põdeva patsiendi tundmusi, mille tulemusena sündis klaasskulptuur „ Barjäär“. Kunstniku sõnul nägi ta haigega vesteldes selget barjääri psoriaasi põdeja ja ülejäänud maailma vahel. Tema sõnul sümboliseerib sündinud klaasskulptuur distantseeritust ja suletust, psoriaatikud tunnevad end tavamaailmast eraldatuna ja kõrvalejäetuna. See petlik barjäär ei võimalda meil esmasel kokkupuutel näha inimese tegelikku sisemust ning üksnes lähemal tundmaõppimisel avastame kui erakordne võib indiviid ka olla. See jätab haiged ilma ka paljudest võimalustest siin elus.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708