12. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anne Kleinberg: Arst peaks mõtlema ka oma tervisele

Stress on Eestis kindlasti suurem probleem kui kliiniline häire depressioon.

Stressis inimesi on rohkem kui neid, kellel on diagnoositud haigus ja majanduskriis on inimesi taas rohkem stressi ajanud.

Kui rääkida depressioonist, siis mõõdukas ja raske depressioon on põhimõtteliselt midagi muud kui kerge depressiivsus ja juhuslik stress. Depressiooni all kannatab Eestis 5,6% elanikkonnast. Kuigi laste depressiooni ei ole meil uuritud, siis tõenäoliselt ei erine selle levik teiste riikide näitajatest.  Tõenäoliselt saame seda täpsemalt teada järgmisel või ülejärgmisel aastal, kui valmib vastav uuring.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708