11. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõikvõimas lisatasu

Eesti Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa
Foto: Terje Lepp
Kui küsida haiglaarstidelt, kui palju nad palka saavad, võib vastus saamata jääda, kuna nad ei tea seda täpselt isegi, kirjutab Eesti Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa.

Ühe suurhaigla elegantsel näitel ilutseb palgalipikul sageli kümmekond rida: põhipalk, intensiivpalati lisatasu, lisatasu ambulatoorse vastuvõtu eest, lisatasu intensiivsuse eest, valvetasu, öötundide tasu, öötundide tasu (intensiivpalat), pühadetasu, ületunnitasu, igakuine ületunnitasu, tunnitasu lisatasu. Osa neist on arusaadava sisuga, aga mis asi on igakuine ületunnitasu, kui ületöö peaks seaduse järgi olema erakorraline nähtus? Või tunnitasu lisatasu? Mille eest õieti makstakse arstile põhipalka, kui töö intensiivpalatis või polikliinikus käib lisatasu eest?

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099