11. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vahula: Kas arst peab 100% õnnestuma?

Veiko Vahula, Pärnu haigla ravijuht.
Foto: Andres Haabu/ÄP
Tervishoiuteenuste osutamise käigus tekkib peaaegu alati ka soovimatuid kõrvaltoimeid - inimese kehalisse terviklikusesse sekkudes on see paratamatu. Nii ravimite manustamisel kui ka füüsilistel sekkumistel. See ei ole reeglina kellegi süü vaid tuleneb tervishoiuteenuse osutamise olemusest. Kõik soovimatud kõrvaltoimed ei ole välditavad. Kõik soovimatud kõrvaltoimed ei ole alati ravivead. Mõned siiski on.

Kahjuks on viimastel aastatel sagenenud juhtumid mil hinnangu andmine keerulistele, raskete tagajärgedega kõrvaltoimetele tervishoiuteenuste osutamisel delegeeritakse politseile, algatades väga kergekäeliselt kriminaalasju. Seda on isegi televisioonis otse soovitanud teha lugupeetud advokaadibüroo.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708