Autor: Meditsiiniuudised • 13. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida teha alternatiivse meditsiiniga?

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi president Evamaria Elisabet Keränen
Foto: erakogu
Arsti eesmärk parimat ravi pakkuda ebaõnnestub, kui ravisoostumus ei ole tagatud arsti ja patsiendi omavahelise koostööga. Alternatiivmeditsiini pakkuvad inimesed on head suhtlejad ja kuulavad patsiente hoolikalt, mistõttu patsientide usk protseduuri kasvab ja platseebo töötab, kirjutab Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi president Evamaria Elisabet Keränen.

Tõenduspõhise meditsiiniga puutume kokku alates arstiõppe algusaastatest, kui õpime kriitiliselt analüüsima artiklite tulemusi ning uurime peremeditsiini praktikumis, milline on rahvameditsiini tegelik efektiivsus. Eetikatunnis analüüsime juhtumeid, kus vanad looduslikud ravimeetodid on patsientidele ohtlikuks osutunud. Räägime vaktsineerimisest peaaegu igal kursusel ja näeme ka vahel haiguseid, mida vaktsineerimisega ennetada on võimalik. Kogu arstiõpe on ehitatud üles tõenduspõhisele meditsiinile andes tulevastele arstidele vajalikud teadmised ja oskused selle kasutamiseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099