Autorid: Urve Mets, Andres Viia • 28. jaanuar 2021

Koroonakriis kasvatas hüppeliselt kaugteenuste osakaalu

Koroonakriisist tingituna võimendus tehnoloogiliste lahenduste, sh kaugteenuste laialdasem kasutamine tervishoius. Tervishoiutöötajatel tuleb rõhku panna nii kaugteenuse osutamise oskuse lihvimisele kui ka digi-, kommunikatsiooni- ja nõustamisoskuse arendamisele, kirjutavad Kutsekoja OSKA programmi uuringujuht Urve Mets ja analüütik Andres Viia.
OSKA analüütik Andres Viia ja uuringujuht Urve Mets.
Foto: Kutsekoda

Viiruskriisi ja kümne aasta taastumisplaanide valguses võib hinnata, et tervishoius on varasema prognoosiga võrreldes kasvuvajadus nii perearstide, psühhiaatrite kui ka erakorralise meditsiini arstide suhtes jõulisem. Õdesid on tervishoius juba praegu puudu, kuid viiruskriis kiirendas vajadust erakorralise meditsiini ja intensiivravi õdede järele. Koroonakriisist tingituna kasvas töötajate koolitamine COVID-i sümptomaatika ning testimise ja infektsioonikontrolli teemadel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099