Autor: Margot Vent • 20. jaanuar 2022

Professor: koroonahaigel võib abi olla ka pudelisse puhumisest

Soome kopsuhaiguste professori sõnul paraneb koroonaviiruse põhjustatud hingamisteede infektsioon tavaliselt koduse raviga, mille puhul on eriti oluline piisavas koguses vedeliku joomine, ent abi võib olla ka näiteks pudelisse puhumisest.
Koroonahaigel on kasu nii vee joomisest kui ka pudelisse puhumisest.
Foto: Shuterstock

Soome Kopsutervise Ühingu (FILHA) peasekretäri ja kopsuhaiguste professori Tuula Vasankari sõnul leevendavad äkilist hingamisteede infektsiooni piisava vedeliku joomine, voodist välja tulek ja kõndimine, vajadusel paratsetamooli võtmine ja pudelisse puhumine ning tõsiste sümptomite korral kiire abi otsimine. Paranenuna tuleks õues alustada mõõdukast jalutamisest, kirjutab Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708