Kuula artiklit
12. aprill 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gedeon Richteri käive ja kasum maailmas kasvasid

Foto: Gedeon Richter
2015. aasta oli üks edukamaid Gedeon Richteri ajaloos. Ettevõtte käive oli 1,179 miljardit Eurot ja kasum 176 miljonit eurot. Aastakasum kasvas 117% võrreldes 2014. aastaga. Sügisel registreeriti USA toidu- ja ravimiametis Richteri originaalravim Vraylar (kariparasiin)

Erik Bogsch, Gedeon Richteri tegevjuht: “Me arenesime edasi vaatamata majandusprobleemidele Ukrainas ja Venemaal. Meie võtmeala on naiste tervishoid, selles valdkonnas pakume üht laiemat valikut ravimeid, samuti pärineb siit 38% meie käibest. Möödunud aastal pääses emakamüoomi ravim Esmya (ulipristaalatsetaat) Euroopa Komisjoni loal hüvitatava ravimi staatusse Saksamaal, Hollandis, Taanis, Rootsis, Eestis ja teistes riikides.

Möödunud aasta septembris registreeris USA toidu- ja ravimiamet meie uue ravimi Vraylar (kariprasiin) I tüüpi bipolaarse häire maania- ja segaepisoodide ning skisofreenia raviks täiskasvanutel. See kroonis meie uuringute osakonna 17 aastat kestnud pingutusi.”

“Uute innovaatiliste alade nagu originaalravimite arendamine ja sarnaste bioloogiliste ravimite uuringud kätkeb endas riske, kuid pakub samal ajal ravimifirmale võimalusi teenida rohkem tulevikus. Biotehnoloogiliste ravimite tähtsus ravimiturul kasvab, 44% Euroopa müügilubadest anti möödunud aastal bioloogilistele ravimitele. Kui tavaravimite turg kasvab aastas 4%, siis bioloogiliste ravimite turg kasvab samal ajal 10%. Seda trendi toetab fakt, et kolmandik kliinilisi arendusprojekte on biotehnoloogilise päritoluga,” lisab Bogsch.

Istv?n B?n, Gedeon Richteri Eesti filiaali juht: “2016. aastal jätkame originaaltoodete turustamist, aasta jooksul on Richteril Eestis plaanis turule tuua kolm günekoloogilist originaalpreparaati ja sellega tugevdame oma positsioone selles valdkonnas. Meie 2015. aasta müük vähenes litsentside lõppemise tõttu plaanipäraselt, samal ajal oli originaaltoodete ja muude ravimite müügiplaanid täidetud 103%.”

Gedeon Richter peakorteriga Budapestis on Ida-Euroopa üks peamisi farmaatsiafirmasid, mis jätkab laienemist Lääne-Euroopas. Ettevõtte konsolideeritud käive oli 2015. aastal 1,179 miljardit eurot. Gedeon Richteri tooteportfell katab kõiki olulisi valdkondi nagu näiteks günekoloogilised, kesknärvisüsteemi ja südameveresoonkonna ravimid. Ettevõte omab suurimat uurimis- ja arenduskeskust Kesk- ja Ida-Euroopas, kus keskendutakse kesknärvisüsteemi haigustele. Kogemused steroidkeemias on Gedeon Richterist teinud ülemaailmselt tunnustatud naiste tervishoiu ala asjatundja. Samuti on Gedeon Richter aktiivselt tegev bioloogiliste preparaatide arenduses ja tootmises oma Debrecenis asuvas tehases. Enam kui 110 aastase ajalooga ettevõttes töötab 10 200 inimest ja esindused on 31 riigis.

Gedeon Richteri käive ja kasum maailmas kasvasid
Kuula artiklit

Gedeon Richteri käive ja kasum maailmas kasvasid

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708