Kuula artiklit
9. september 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimite Tracrium, Zyrtec, Meglimid ja Alkeran tarneraskus

Müügiloa hoidjad on teatanud ravimiametile atrakuuriumbesilaati, tsetirisiini, glimepiriidi ning melfalaani sisaldavate ravimite tarneraskustest.

Müügiloa hoidja Glaxo Wellcome UK Limited trading as Glaxo Wellcome Operations teatas ravimi Tracrium 10 mg/ml süstelahuse või infusioonilahuse kontsentraadi 5 ml N5 pakendisuuruse (toimeaine atrakuuriumbesilaat) tarnerakusest, mille eeldatav kestus on 2017. a juunini. Sama kaua jätkub eeldatavasti ka Tracrium 2,5 ml N5 pakendisuuruse tarneraskus. Teisi samas ravimvormis sama toimeainet sisaldavaid ravimeid Eestis ei turustata.

Müügiloa hoidja UCB Pharma OY Finland teatas ravimi Zyrtec 10 mg õhukese polümeerikattega tablettide N10 pakendisuuruse (toimeaine tsetirisiin) tarneraskusest, mille eeldatav kestus on oktoobri keskpaigani. Apteekides on hetkel ravim veel saadaval, samuti on kättesaadavad teised tsetirisiini sisaldavad suukaudsed ravimvormid teistelt tootjatelt.

Müügiloa hoidja KRKA d.d., Novo mesto on teatanud ravimi Meglimid 4 mg tabletid tarneraskusest (toimeaine glimepiriid), mis kestab eeldatavasti septembri lõpuni. 4 mg glimepiriidi sisaldavatest ravimitest on apteekides saadaval Amaryl tabletid.

Müügiloa hoidja Aspen Pharma Trading Limited teatas ravimi Alkeran 50 mg süstelahuse pulbri ja lahusti (toimeaine melfalaan) tarneraskusest, mille eeldatav kestus on 2017. a jaanuarini. Teisi samas ravimvormis sama toimeainet sisaldavaid ravimeid Eestis saada ei ole.

Ravimite Tracrium, Zyrtec, Meglimid ja Alkeran tarneraskus
Kuula artiklit

Ravimite Tracrium, Zyrtec, Meglimid ja Alkeran tarneraskus

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708