Autorid: Meditsiiniuudised , Meditsiiniuudised, mu.ee • 1. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuendati GOLDi KOKi ravijuhendit

Foto: Julia-Maria Linna/ÄP
GOLDi KOKi ravijuhendi 2017. aasta versioonis on LAMA ja LABA kombinatsioonravil keskne roll.

Boehringer Ingelheim tervitab GOLDi (Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease) ravijuhendi uuendatud, 2017. aasta versiooni ilmumist, milles LAMA (pikatoimeline antikolinergiline aine) ja LABA (pikatoimeline ?2-retseptorite agonist) kombineerimist peetakse kroonilist obstruktiivset kopsuhaigust (KOK) põdevate GOLDi B–D-alarühma haigete ravi tugisambaks (1). See tähistab varasemate GOLDi juhtnööridega võrreldes suurt muutust (1).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708