Autor: Violetta Riidas • 26. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT: täna algab KOKi arendusmaraton

Foto: Caro / Bastian /Scanpix
Täna stardib kahepäevane arendusmaraton, kus otsitakse uudseid lahendusi kroonilise obstruktiivse kopsuhaiguse ehk KOKiga seotud väljakutsetele.

„KOK on tõsine haigus, aga seda tõsidust ei ole piisavalt teadvustatud. Ekspertide hinnangul on meil 90 000 KOKiga elavat inimest, aga vaid 10-15% neist on sellest teadlikud ja saavad ravi,“ rääkis Connected Health klastri innovatsioonijuht Kitty Kubo. „Kuna KOKi varaseid märke ei osata tähele panna, jõuavad inimesed enamasti arsti juurde alles siis, kui haigus on jõudnud raskemasse staadiumisse. Nii ongi sellest keerulise nimega vähetuntud haigusest saanud Eesti inimeste üks peamistest haigestumisest tingitud eluaastate kao põhjustest.“ 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099