31. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühtlustati C-hepatiidi ravimi väljakirjutamine

Foto: Andras Kralla/ÄP
Seoses veel ühe c-viirushepatiidi raviks mõeldud ravimi turule tulekuga andis tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski andis välja käskkirja, millega ühtlustatakse c-viirushepatiidi raviks mõeldud ravimite väljakirjutamise tingimused.

Eesti Haigekassa ravimite loetellu kantud ravimpreparaatide OLYSIO kõvakapsel 150mg N28 (toimeaine simepreviir), EXVIERA õhukese polümeerikattega tablett 250mg N56 (toimeaine dasabuviir) ja VIEKIRAX õhukese polümeerikattega tablett 12,5mg+75mg+50mg N56 (toimeained ombitasviir+paritapreviir+ritonaviir) väljakirjutamise tingimused on käesolevalt järgmised: ravimi väljakirjutamise õigus gastroenteroloogil ja infektsionistil 1. ja 4. genotüübi kroonilise progresseeruva C-viirushepatiidi kombinatsioonraviks patsientidele, kellel esineb mõõdukas või raske maksafibroos (F2-4) ja kompenseeritud maksahaigus (B18.2).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099