Kuula artiklit
Autor: Lääne-Tallinna Keskhaigla • 28. september 2023
Kuula artiklit

Lääne-Tallinna Keskhaigla juht dr Arkadi Popov: Just noorte käes on Eesti tervishoiu tulevik

„Mõned patsiendid jätavad haiglapersonali südamesse kustumatu jälje. Tegemist oli imetoreda vanahärra Ruudiga, kes oma sooja südamega tõi meie koroonaosakonna meedikute pingelisse päeva päikese. Kahjuks ei saanud arstid teda enam päästa,“ meenutab Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees dr Arkadi Popov.
Arkadi Popov, Lääne-Tallinna keskhaigla juht
Foto: Liis Treimann, Äripäev

Vaid paar nädalat hiljem sai Lääne-Tallinna Keskhaigla desinfektsiooniroboti, mis hävitab UV-C valguse abil haigustekitajaid nii pindadelt kui ka õhust ja vähendab haiglaruumides nakkusohtu. Robot ristiti Ruudi mälestuseks tema nimega ja tagab nüüd justkui kaitseinglina ohutust. Lääne-Tallinna Keskhaigla koosseisu kuulub nimelt Eesti suurim infektsioonhaiguste eriala keskus – nakkuskliinik.

„Meie igapäevatöös on ohtralt väljakutseid ja samas oleme inimestele orienteeritud hubane haigla, kus võetakse aega, et patsiendi muresse süveneda. Toetame inimest tema raviteekonnal ja püüame võimalikult palju arvestada igaühe vajaduste ja eripäraga. Teeme pidevalt tööd patsiendiohutuse ja ravikvaliteedi nimel ja järjest areneb ka taristu,“ kinnitab haiglajuht.

Spetsialiseerunud ja hinnatud kliinikud

Kvaliteetne diagnostika ja ravi toimub kokku üheksas kliinikus ja tervikuna on Eesti suuruselt neljandas haiglas ligikaudu 500 voodikohta ja 2000 töötajat. LTKH koosseisus on ka Eesti ainus koloproktoloogiliste haiguste ravile spetsialiseerunud kirurgiakliinik ja Eesti suurim sclerosis multiplex’i ravile spetsialiseerunud osakond, samuti mitmele perearstikeskusele koostööpartneriks olev diagnostikakliinik.

Vastsündinute osakonnas saavad perekeskset intensiivravi kõige pisemad patsiendid.
Foto: Olev Mihkelmaa

Tulevastele emadele julgustuseks, et LTKH naistekliinik on pälvinud beebisõbraliku haigla tiitli. Lisaks statsionaarsetele raviüksustele kuuluvad LTKH juurde Tallinna eri linnaosades paiknevad tänapäevased tervisekeskused, kus töötatakse ambulatoorselt.

Kvalifitseeritud arstid ja õed on väga oodatud!

„Noorte käes on Eesti tervishoiu tulevik. Elanikkond vananeb ja vajadus tervishoiuteenuste ja -spetsialistide järele suureneb. Samal ajal jõuab pensioniikka ka mitu kogenud ja hinnatud tervishoiutöötajat, mistõttu on uued kolleegid väga oodatud,“ ütleb dr Arkadi Popov. Vastavalt inimese enda eelistusele on võimalik töötada tervisekeskustes esmaspäevast reedeni või teha tööd graafiku alusel haigla statsionaaris. Viimase alla käib ka valvetöö öösiti ja nädalavahetustel.

Tudengid kiidavad

Kogenud arstid teavad, et haigla juures õppima asumine tekitab selle tervishoiuasutusega hea sideme ja see loob omakorda õige eelduse just seal tööle asumiseks. Just hiljuti, 5. septembril pärjati LTKH teist aastat järjest atraktiivse tööandja kvaliteedimärgisega. Edetabeli koostamiseks viis uuringu läbi tööandja brändingu agentuur Instar ja osales üle 6000 vastaja, sealhulgas üliõpilased ja kutsekooliõpilased.

Haigla töötaja heaolu on ravialusega võrdsel pulgal

„Tahame, et töötaja oleks rahul ja motiveeritud ning seetõttu panustame, et meie töökeskkond oleks atraktiivne nii olemasolevatele kolleegidele kui ka uute-noorte spetsialistide seas. Me toetame õppimist ja individuaalset arengut ning edendame tervist. Pakume rikkalikku valikut koolitusi, mille abil end arendada ja hoida oma teadmised ajakohasena,“ kinnitab dr Popov. Alustavatele juhtidele on LTKH-s näiteks juhtimiskoolitused ja huvitav sisseelamisprogramm. See on hea võimalus sisekarjääriks nii kogenud kui ka noorema ambitsioonika kolleegi jaoks.

Ja kuigi tervishoiuasutused lähtuvad palgatingimuste väljatöötamisel kollektiivlepingust, mis tagab iga-aastase palgatõusu, mõtleb Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatus tööandjana ikkagi ka sellele, et palgatingimused oleksid konkurentidest ehk mõnevõrra paremadki.

Ka väljaspool tööaega on meeskonnavaim hoitud

Lääne-Tallinna Keskhaiglas on 35 tasustatud puhkepäeva ning loomulikult saab töötaja kasutada ka õppepuhkust, lapsepuhkust, isapuhkust. Kui lapsel on 1. klassi avaaktus või mõne kooli lõpuaktus, antakse töötajale tasustatud vaba päev. Teadustöö tegemist soodustatakse, arstidele ja õdedele makstakse magistri- ja doktoriõppe kraaditasu, aidatakse maksta õppelaenu. Eesti riigi kaitse heaks säilib õppekogunemiste ajaks töölepingus kokkulepitud töötasu. LTKH koostööpartnerite juures saab iga töötaja harrastada soodsamalt sporti.

Tugeva meeskonnavaimu hoidmiseks korraldatakse uusaastapidusid ja suvepäevi, samuti väiksemaid ühisüritusi ja konkursse. Igal aastal tunnustatakse parimaid töötajaid kuues kategoorias. Pikaaegseid kolleege peetakse tööjuubeli puhul meeles.

Tule Lääne-Tallinna Keskhaigla professionaalsesse ja sõbralikku meeskonda!

Vaata täiendavat infot veebilehelt keskhaigla.ee ja hoia meie igapäevategemistel silma peal Lääne-Tallinna Keskhaigla Facebooki- ja Instagrami-lehel.

Tänavu suvel avati kahe Lääne-Tallinna Keskhaigla hoone vahel 120meetrine ühendusgalerii.
Foto: Rasmus Pitkänen
Lääne-Tallinna Keskhaigla juht dr Arkadi Popov: Just noorte käes on Eesti tervishoiu tulevik
Kuula artiklit

Lääne-Tallinna Keskhaigla juht dr Arkadi Popov: Just noorte käes on Eesti tervishoiu tulevik

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099