24. jaanuar 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik plaanib ravimiinfo andmebaasi

Aasta algus tõi kaasa ulatusliku ravimite piirhindade muutuse ning ravimite nimekirja korrigeerimise, mille käigus arvati nimekirjast välja paljud kasutust mitteleidnud preparaadid. Et arste ja apteekreid taoliste muutustega kursis hoida, planeerib sotsiaalministeerium ühtse ja funktsionaalse andmebaasi loomist.

Aasta algus tõi kaasa ulatusliku ravimite piirhindade muutusening ravimite nimekirja korrigeerimise- mille käigus arvatinimekirjast välja paljud kasutust mitteleidnud preparaadid. Etarste ja apteekreid taoliste muutustega kursis hoida- planeeribsotsiaalministeerium ühtse ja funktsionaalse andmebaasiloomist.<br /><br />Ministeeriumi ravimipoliitika peaspetsialisti Andre Vetka sõnulvastavad praegused infosüsteemid küll nõuetele- kuid- arvestadesaega- mis arstil või apteekril enda pidevaks kursishoidmiseks tulebkulutada- ei vasta vajadustele.<br /><br />“Uus veebipõhine andmebaas on plaanitud valmis saada 2005. aastajooksul ja see peaks plaani järgi sisaldama nii ravimitemeditsiinilist infot kui soodustuse informatsiooni-väljakirjutamise piiranguid- piirhindu ja hinnakokkuleppe hindu.Loodav andmebaas peaks olema võimalikult funktsionaalne- et täitaarsti ja apteekri igapäevatöös kerkivaid vajadusi-” kinnitasVetka.<br /><br />Tema sõnul pole olnud probleeme muutustest teavitamisega- pigemkaevatakse selle üle- et muudatused toimuvad liiga sageli.<br /><br />“Aastal 2003- kui esimesed piirhinnad kehtestati tõesti viimaselhetkel- said ka apteekrid-arstid muudatustest viimasel minutilteada. Kahe aastaga on aga olukord läinud tunduvalt paremaks- võiböelda- et kvartaalsed piirhindade muudatused on saanud nii meie kuiarstide-apteekrite jaoks rutiiniks-” selgitas Vetka.<br /><br />Peaspetsialist ütles- et piirhindade ja hinnakokkulepete puhulteavitatakse muudatustest üldjuhul kuu aega ette ja apteekridpeavad seda piisavaks. “Kuna aga ravimiturg on väga dünaamiline jameie ülesanne on tagada ravimite kättesaadavus patsiendile- siisoleme sunnitud- kuid loodetavasti üha harvem- tegema otsuseid kakiiremini-” tõdes Vetka.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099