18. aprill 2005
Ainult tellijatele

Epstein-Barri viirus võib erituda süljega kuid pärast paranemist

Epstein-Barri viiruse (EBV) DNA kõrge tase püsib infektsioosset mononukleoosi põdenute süljes kuni pool aastat pärast haigestumist. Prantsuse uurijate tõlgendust mööda võib see tähendada- et patsiendid jäävad ka paranemisperioodis kõrgelt nakkusohtlikeks- teatab Reuters Health.

Grenoble’i teadlane dr Patrice Morand otsis kolleegidega EBVDNAd 20 infektsioosset mononukleoosi põdenud patsiendi süljes-vereplasmas ja perifeerse vere mononukleaarsetes rakkudes kuni 180päeva alates haigestumisest. Kontrollgrupi moodustasid kümme tervetEBV kandlusega isikut.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708