18. aprill 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes avaldati uus alkoholismi ravijuhend

Soomes avaldati eelmisel nädalal uus alkoholisõltuvuse ravijuhend- kirjutab Mediuutiset. Juhendi on koostanud arstide ja tudengite teadusühing Duodecim ja sõltuvushäirete ravi erialaspetsialistide ühendus- tegemist on värskeima täiendusega juba 10 aastat arendatud “Käypä” ravijuhiste projektile.

Ravijuhendis on täpsustatud alkoholi ja surrogaatalkoholitarvitamise ning ravimite ja alkoholi koosmanustamisest tingitudprobleemide ravimist- samuti alkoholi kuritarvitamisega lähedaltseotud teemat - bensodiasepiinisõltlaste võõrutusravi. Ravijuhendipõhieesmärgiks on parandada- selgitada ja ühtlustada nii varastealkoholiprobleemide kui alkoholisõltuvuse ravi. Koostajad usuvad-et info jagamisega saab mõjutada ka sõltuvusraviga sagelikaasnevaid tõrjuvaid hoiakuid.

Muid sõltuvusaineid- primaarset preventsiooni egaalkoholisõltuvuse õiguslikke tahke nagu laste hoolekannet võijuhilubade ekspertiisi- juhis ei käsitle. Eral­diui­mas­ti­sõl­tu­vu­se ra­vi­ju­hend on val­mi­mas küllsü­gi­sel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099