2. mai 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulevased õed tutvuvad riskilastega

Riskilapse tulevased toetajad käisid Eesti-Soome ühisprojekti “Riskilaps 2004-2005” järjekordse õppetsükli käigus 14.-18. märtsini külastamas ka Lausteni laste peretaastuskeskust ning Turu ülikooli keskhaigla lasteosakondades.

“Riskilaps 2004-2005” Eesti koordinaator- Tallinnameditsiinikooli õenduse õpetaja Mare Tupits rääkis- et Tallinnalastehaiglaga võrreldes ei tekkinud kellelgi Turu haiglas suurtemotsiooni- sest haiglaravi tingimuste erinevused hakkavad kaduma.Vahe on ainult selles- et Soomes on õdesid ühe lapse kohta rohkem.Kui seal on ühe õe kohta viis last- siis Eestis võib olla 20last.

Õppekäigult Turust mõne kilomeetri kaugusele Lausteni lasteperetaastuskeskusesse jäid Tupitsale meelde hästi sisustatudõppeklassid. Muusikaklassis oli salvestuskeskus- kus õpilasedsaavad ise muusikat teha ja seda salvestada. “Muusikaõpetaja lasimeil ka kuulata õpilaste tehtud CD-sid-” ütles Tupits.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708