30. mai 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma Hüpertensioonipäev leidis suurt tähelepanu Kanadas

14. mail tähistati esimest korda maailma hüpertensioonipäeva. Enim tähelepanu sai Ülemaailmse Hüpertensiooni Liiga (World Hypertension League- WHL) värske algatus Kanadas- kus ettevõtmist toetasid pea kõik suuremad kõrgvererõhktõvega tegelevad organisatsioonid.

Hüpertensioonipäeva tähistamise ürituste raames külastas Kanadatervishoiuminister Ujjal Dosanjh 10. mail Ottawas Parlamendi Mäelerajatud vererõhumõõtmise kliinikut.

Oma sõnavõtus ütles minister- et kõrge vererõhu all kannatavadhinnanguliselt viis miljonit Kanada kodanikku- kellest 40 protsentiei ole oma seisundist teadlikud. Dosanjhi arvates on kriitiliseltoluline tõsta elanikkonna ja patsientide teadlikkusthüpertensioonist ning julgustada ühiskonda tegutsema.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708